پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113308
توليد شيشه‌هاي خودپاک شونده با نانوذرات در کشور
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 764

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از سرويس فناوري ايسنا، پاک کردن شيشه به ويژه در ساختمان و برج‌هاي بزرگ امروزي بسيار پر دغدغه و هزينه بر است. با توجه به پيشرفتهاي اخير در ‏کنترل بهداشت عمومي، استفاده از محصولات خود پاک شونده نيز مورد توجه قرار گرفته است. يکي از مهمترين خواص فتوکاتاليست دي ‏اکسيد تيتانيم خاصيت خود پاک شوندگي است. شيشه‌هاي فاقد پوشش پس از مدتي کاملاً کثيف و داراي مقادير زيادي آلودگي مي‌شوند. در ‏حالي‎ ‎که شيشه يا ‌سطوح داراي فتوکاتاليست دي اکسيد تيتانيم تحت تابش نور خورشيد خاصيت خود پاک شوندگي موثري از خود نشان ‏مي‌دهند.‏

دکتر مريم حسيني زري، مجري اين طرح در اين باره گفت: با توجه به اين که اخيرا چاپ با استفاده از چاپگرهاي جوهرافشان در صنايع ‏سراميک و کاشي متداول شده است، اين تحقيق در راستاي اندازه‌گيري ويژگي خودپاک شوندگي شيشه پس از چاپ نانوذرات تيتانا بر سطح ‏شيشه توسط چاپگر جوهرافشان انجام گرفت.

حسيني‌زري قبل از اين طرح، موفق به سنتز تيتانا به روش جديد شده است که در ادامه آن نيز به فرمول مرکب خودپاک ‏شونده دست پيدا کرده است. ‏

اين پژوهشگران در ادامه طرح‌هاي تحقيقاتي – صنعتي با محوريت موضوع خودپاک شوندگي دايمي شيشه و ‏سراميک، به بررسي امکان‌پذير بودن چاپ نانوذرات تيتانا بر شيشه با استفاده از چاپگرهاي جوهر افشان پرداختند.

به گفته حسيني‌‏زري اين تحقيق در راستاي اندازه‌گيري ويژگي مرکب به روش ميکروامولسيون و تاثير ضخامت پوشش بر ويژگي خودپاک شوندگي شيشه پس ‏از چاپ انجام گرفته است.‏

حسيني زري افزود: در ادامه تحقيقات قبلي، مرکب از پيش آماده شده (شامل 70 درصد وزني نانوذرات درجا سنتز شده تيتانا به روش ‏ميکرو امولسيون) پس از چهار ماه به درون مخزن چاپگر جوهر افشان منتقل شد و بر روي شيشه‌هاي ميکروسکوپ به دفعات يک، سه و پنج ‏بار چاپ شد. پس از آن شيشه‌ها خشک و به درون کوره هاي متداول در صنعت سراميک منتقل شدند تا در دما و زمان لازم حرارت داده ‏شوند. پس از خنک شدن و کدگذاري ضخامت چاپ بر شيشه‌ها و ارتباط ضخامت با قدرت خود پاک شوندگي بررسي شد.

به گفته حسيني زري اين طرح به علت کمبود برخي تجهيزات به روش‌هاي ديگر در حال تجاري شدن است. از مزاياي اين روش چاپ ‏مي‌توان به برخورداري از دقت، کيفيت و سرعت بالا اشاره کرد.

وي با اشاره به مزاياي ديگر افزود: در واقع سرعت مکانيسم پوشش‌‏دهي شيشه در صنعت بسيار مهم است و استفاده از چاپگر جوهر افشان به اين مهم کمک مي کند. در صنعت سراميک فرايند پوشش‌دهي، به ‏طور سنتي به روش شابلن زني (چاپ اسکرين) اتوماتيک يا دستي صورت مي‌گيرد. در اين روش بر خلاف روش چاپ اسکرين از هدر رفتن ‏مقادير زياد مواد مصرفي جلوگيري مي‌شود. اما بايد توجه شود که استفاده مستقيم رنگدانه در مرکب چاپ محدوديت‌هايي دارد که از جمله ‏آن مي‌توان به اين مورد اشاره کرد که رنگدانه بايد در مورفولوژي و اندازه ذرات ريزي سنتز شده باشد و به توزيع يکنواخت و پايداري ‏برسد تا دهانه مخزن حاوي مرکب گرفته نشود بنابراين روش سنتز از اهميت بالايي برخوردار است.

نتايج اين پژوهش که توسط دکتر مريم حسيني‌زري و دکتر آتشه سليماني از موسسه پژوهشي علوم و فناوري رنگ وابسته به وزارت ‏علوم، تحقيقات و فناوري انجام شده است، در مجله ‏Journal of the European Ceramic Society‏ (جلد 32، شماره 16، دسامبر ‏سال 2012) منتشر شده است.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html